Tükettiğimiz Ürünler Gerçekten Organik Mi?

Organik ürün demek artık günümüzde çok anlamsız bir hale gelmiştir. Pazar ve market raflarında organik bir ürüne rastlamak bence imkansız , organik diye satılan ürünlerde gerçekten organik mi? Sosyete pazarlarında organik diye satılan ürünlerin de mevsim koşullarında yetiştirilmediği seralarda üretilip organik ürün diye yüksek fiyatlara satıldığını söyleyebiliriz.. Normal şartlarda +4 °C dolaplarda dayanma süresi 2 ila 4 gün arası olan bir ürünün, 1 ila 2 hafta süresince dayandığı gözlemlenmiştir. Bunun sebebi ürün daha fide halindeyken  yapılan ilaçlamalar ve katkı maddeleridir. İnsan sağlığını aşırı derecede tehdit eden bu kimyasalların kullanımı azaltılmalı hatta mümkünse sıfıra indirgenmeli ve sigaralara koyulan ‘sağlığa zararlı’ şeklindeki ibarelerle satışı yapılmalıdır. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan karpuzda bile eskiden aldığımız tat ve sululuk mevcut değil. Bunun sebebi üretim aşamasındaki özensizlik ve maliyet.Bir ürünü sadece mevsiminde yetiştirmek uzun vadede size getiriden çok zarar sağlayacaktır; çünkü tohumdan yetişen ürünlerin doğal ortamındaki olgunlaşma süresi hormonlu ürünlere nazaran iki kat daha fazladır. Ve sürümden kazanma gibi bir durum söz konusu değildir. Sadece yılın 3 ayı yetiştirilebilir ve saklama süresi kısa olduğundan dolayı bozuk ürün muamelesi görür. Yani mevsimi dışında sebze ve meyvelerden uzak durmalı, mevsiminde satılan ürünlerinde daha doğal olanlarını seçmek gerekli, çiftçilerin  çabuk yetisşin diye kullandıkları ilaçlar tehlikeli, halbuki doğal bir şekilde yetiştirseler eskisi gibi hersebzenin meyvenin kendi tadını alabilsek ne güzel olurdu.

Yorumlar

Yorum Yaz

Değerlendirme yapınız 1-5 arası!

Bizden haberdar olmak ister misiniz?


Copyright 2018, Profesyonel Firma Rehberi-Firma tanıtımı-Ürün Tanıtımı