İyi Bir Kahve İçin Kahve Nasıl Çekilmelidir?

iyi bir kahve yapabilmek için çok önemli iki kural vardır. Bunlardan ilki kahve öğütme şekilleridir.

Yani tam çekirdek kahvenin hangi kahve aletini kullanacağınıza göre öğütülmesi gerekir. Kahvenizi dilerseniz kahveyi satın aldığınız mekanda çektirebilir, dilerseniz evde kahve öğütme makinesiyle dilediğiniz boyda öğütebilirsiniz.

Kahvenin çekilmiş boyutları kalın ve ince olarak birbirinden ayrılır. Eğer büyük taneliyse çekmiş olduğunuz kahve kalındır, çok daha küçük parçalara sahipse kahveniz ince çekilmiştir.

Toplamda 7 farklı şekilde öğütebildiğiniz kahvenin iyi bir içime sahip olması için diğer etken ise kavurma ama sizlere çekilmesindfen bahsedeceğim

İnce öğütülmüş kahve

Espresso makinesi ve moka pot'ta kullanabileceğiniz kahvedir.

Orta ince öğütülmüş kahve

Pişme prensibi moka pot'a benzeyen sifon kahvede en iyi tadı alabilmek için bu kahveyi kullanırsınız

Orta öğütülmüş kahve

Damlama yöntemiyle hazırlayacağınız kahvede kullanmanız gereken kahvedir. Orta öğütülmüş kahve filtrenin içinde kalarak bardağa damlamaz, daha iyi bir tat verir.

 Orta kalın öğütülmüş kahve

Chemex kahve için kullanılması gereken kahvedir. Kalına yakın öğütülmüş kahve olarak da adlandırabilir kendisini

Kalın öğütülmüş kahve

French press! Kolay erişebileceğiniz ve kendi kahvenizi keyifle yapabileceğiniz french press için ihtiyacınız olan kahvedir. Kalın öğütülmüş kahve French press'in filtresinden kaçmadan aşağı kadar iner.

Ekstra kalın öğütülmüş kahve

Bu kadar kalın çekilmiş bir kahve tabii ki uzun süre demlenmesi gereken bir kahvede kullanılır. Bu da cold brew'dir. En az 10 saat boyunca demlenmesi gereken bir kahve için elzem olan büyüklük ekstra kalındır.

Yorumlar

Yorum Yaz

Değerlendirme yapınız 1-5 arası!

Bizden haberdar olmak ister misiniz?


Copyright 2018, Profesyonel Firma Rehberi-Firma tanıtımı-Ürün Tanıtımı